fredag 23 augusti 2013

Nordkom bekräftar vändning

Tog tidigare i veckan in Nordkom (tidigare Done) i portföljen inför deras Q2-rapport idag, då Q1 indikerade en återhämtning från bolagets svacka under 2012. Rapporten slog mina förväntningar med råge, och negativ tillväxt under Q1 vändes till en positiv tillväxt på 9% under Q2. Tillväxten drevs delvis av den nya storkunden Telia som påverkar omsättning med full effekt från och med Q2-Q3, och under kvartalet har även Synsam tillkommit som kund.
Rörelseresultatet (EBITA) för kvartalet landade på 5,4 MSEK vilket var 35% över föregående år och motsvarade en rörelsemarginal på 11%. Det betyder att Nordkom efter svackan 2012 återhämtat sig till forna marginaler, och dessutom finns nu stark potential att förbättra marginalerna efter det att bolagets verksamhet i Göteborg nått en kritisk massa samtidigt som Malmö-verksamheten har potential att göra samma resa. Jag ökade mitt innehav ytterligare på 11 kronor imorse, och där ligger kursen fortfarande. Det motsvarar en värdering på cirka 100 MSEK, vilket inte är särskilt utmanande i förhållande till bolagets resultat och kassaflöde.

Nordkom är ett bolag med en imponerande kundlista, i stort sett inga skulder, en stark utdelningshistoria (delade ut 1 SEK 2011 vilket motsvarar en direktavkastning på drygt 9% i dagsläget, och 0,5 SEK för 2012 trots att bolaget stötte på en del problem under året) och har på ett fåtal kvartal vänt den negativa trenden och visar nu återigen hög tillväxt under god lönsamhet. Jag ska försöka återkomma med en längre analys av bolaget inom kort och ser definitivt vidare potential i aktien trots dagens uppgång. Särskilt nu när vändningen i bolaget har bekräftats.

Inga kommentarer: